Diákolimpia felfüggesztése

 

KÖZLEMÉNY

A 2020/2021. tanévi Diákolimpia® felfüggesztésének meghosszabbításáról


A Magyar Diáksport Szövetség – elnökségének 4/2020 (III.11.) számú határozatában foglalt felhatalmazása alapján – összhangban a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Kormányrendeletben, illetve a védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló 104/2021. (III. 5.) Kormányrendeletben foglaltakkal, a Diákolimpia® 2020/2021. tanévi versenyrendszerével kapcsolatban az alábbi döntést hozta:


(1) a 2020/2021. tanévi Diákolimpia® versenyrendszerének 2020. november 11-től kezdődő felfüggesztése 2021. április 10-ig meghosszabbításra kerül. A felfüggesztés időtartama alatt a Magyar Diáksport Szövetség rendezésében megvalósított Diákolimpia® versenyek vonatkozásában, a versenyrendszer valamennyi (körzeti, megyei, valamint országos) szintjén, Diákolimpia® versenyek nem kerülnek megrendezésre, jelen döntés továbbra is kiterjed a Mező Ferenc – Szellemi Diákolimpia® országos elődöntőire, döntőire is.
A döntés értelmében a 2020/2021. tanévi Diákolimpia® Versenykiírás hatályát veszti, az abban szereplő határidők és időpontok nem érvényesek.
(2) Az (1) pontban meghatározott felfüggesztés hatálya alól továbbra is kivételt képeznek azon Diákolimpia® versenyek melyek az alábbi feltételek mindegyikének megfelelnek:
a. szabadtéren, nem nevelési, oktatási intézmény területén kerülnek megrendezésre, valamint
b. nem kontakt sportágnak minősülő (test-testtel és a test valamilyen mozgó tárggyal – labdával – nem érintkezik) sportágban kerülnek megrendezésre.
A (2) pontban meghatározott feltételeknek megfelelő sportágak köréről a Magyar Diáksport Szövetség előzetesen dönt.
A Magyar Diáksport Szövetség által szervezett, a (2) pontnak megfelelő sportágak esetében a 2020/2021. tanévi Diákolimpia® Versenykiírásban szereplő határidők és időpontok felülvizsgálatra kerülnek, azok továbbra sem érvényesek.
A Magyar Diáksport Szövetség a fentiekről haladéktalanul tájékoztatja az érintett országos sportági szakszövetségeket, sportági szövetségeket.


A járványügyi helyzettel kapcsolatos fejlemények és információk folyamatos feldolgozása mentén a versenykiírással kapcsolatos további intézkedésekről a Magyar Diáksport Szövetség minden hónap 10. napjáig ad tájékoztatást.


Budapest, 2021. március 10.


dr. Erdős Dániel
ügyvezető igazgató

JÁTÉKOS SPORTVERSENY MEGYEI DÖNTŐ

Játékos sportverseny 2018.04.09.

Szolnok Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és
Megjelenítve 1 től 2-ig (összesen a 2 cikkből.)

« Összes hír